2010-01-31

Khinzir dan keturunan

Khinzir dan keturunan


Assalamualaikum..pengumuman untuk

semua, sebenarnya, air kickapoo yang

kita selalu beli dan minum itu berasal

daripada SYARIKAT ARAK ! nama syarikat

itu adalah Monarch Baverage. Untuk

bukti lebih lanjut, layari:

http://www.monarch-beverage.com/home.htm



http://www.kickapoojoy.com/history.html



Tolong sebar2kan kepada semua.

Tolong berhenti membelinya...


Ha teringat pula Kak M, kepada sesiapa yang suka makan dodol Siam (alah
yang 3 segi tu) tolong jangan makan lah, Kak M tengok sendiri macam mana

dia orang buat

Dodol tu dikacau atas dapor arang, kandapor tu rendah saja. Lepas tu
dibiarkan sejuk. Ha time ni yang best ni, time nak bungkus, anjing 2, 3
ekor dok jilat dodol kat dalam kuali besar tu, member baik punya dok
bungkus tak pulak dia halau anjing2 tu


Bila tengok memang nak termuntah, Jadi kalau ada orang bawa balik oleh2
dari Padang Besar/Danok ka janganlah makan, kotor same goes to asam jawa or
buah keranji yang disalut gula tu - samalah proses dia tu


Nampak gayanya banyak benda yang kita dah makan ya!!!!


Subject: jgn beli bihun jenama "EKA"


untuk umat islam jgn beli dan makan bihun jenama EKA sebab baru-baru ni ada
saudara kita yang dah pi kat kilang dia dekat tasek gelugor.Kilang dia
bersebelahan ngan ladang babi dan air dari LADANG TU mengalir ke kawasan
kilang EKA.Lantai tempat pembungkusan bihun tu sentiasa basah dan anjing
berkeliaran kat situ....pekerja dia taK NAMPAK PUN dari bangsa kita.


Saya sekadar menyampaikan sebagai umat islam...

AWAS !!! ADA DI JUAL DI 7-11



Subject: FW: Mini Poppers Haram?
>
> Ni ambik dari internet forum.. Aiseyman, baru ingat nak
> makan! Saya
> copy
> and paste benda ni dari internet. kot2 ada sesapa yang
> boleh mengesahkan
> kesahihannya di ucapkan jutaan terima kasih... (semlm g
> jusco, ingat nak
> beli aiskrim yang terkini tu.. yang bulat2 cam guli..
> dalam dia vanilla
> luar salut coklat ngan ada kacang sikit... tp bila nengok
> ingredientsdia. .
> aisey mmg ada la plak guna kod tu.. terbantut selera acik..)
>
> These emulsifiers are haram :-
> 120,141,160( A),161,252, 300,301,422, 430,431,433, 435,436,441, 470,471,472
> (A,E),473,474, 475,476,477, 481,482,483, 491,494,542, 570,631,635, 920 bEUR"
> RENNET in the cheese is animal origin is HARAM too unless
> otherwisestated.
>
> For those who are aware, please let it be known to our
> bEUR~un-informedbEU R(tm) Muslim brothers and sisters. This
> what it reads?
> We bought this particular ingredient, which is contained
> in most
> chocolates
> and ice creams they have Emulsifier 471 These are pork
> fats and they name
> it such a way.
>
> After reading, we called MUIS & checked with them. They
> told us that it is
> actually pork fats. We checked most chocolate brand and ice
> creams and that
> most of them we cannot eat. As Muslims we should not make the
> same mistake.
> Before eating any chocolate or ice creams, please read the ingredients
> first.



Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefides which is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM.

Jolly Shandy: Arak Alaf Baru yang mengelirukan !!



PERHATIAN SEMUA!!! Carlsberg baru sahaja mengeluarkan dua produk minuman tin terbarunya bernama JOLLY SHANDY berperisa LEMON dan ORANGE .


Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah2 sama seperti tin minuman biasa F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc.


Apa yang membimbangkan kita semua umat Islam ialah kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut. Tambahan pula perkataan "Contains alcohol" hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut.


MINUMAN BERKARBONAT TERNAMA MENGANDUNGI BAHAN ASING




coke_bendasing.jpg


KUALA LUMPUR - Unit Aduan PPIM telah menerima aduan seorang pengguna yang membeli air minuman Coca - Cola mengandungi benda asing yang menjijikkan.
Itu senario yang berlaku kepada seorang penggemar Coca - Cola minuman berkarbonat popular yang terpaksa menanggung kerugian kerana terbeli " air makhluk asing." Penggemar tersebut kesal apabila tertipu oleh sebuah syarikat pengeluar minuman antarabangsa dan terkemuka kerana menjual air yang berisi bahan kotoran.
Mangsa mendakwa tertipu dengan isi kandungan air coca-cola selepas membeli minuman itu di sebuah kedai runcit di Kapar, Klang .

PPIM juga was-was dengan status halal minuman coca-cola kerana disyaki mengandungi bahan terlarang dalam ramuan minuman keluaran syarikat tersebut. Syarikat ini juga dipercayai menyokong Rejim Yahudi dengan memberi bantuan moral dan kewangan yang besar untuk melakukan kekejaman dan keganasan terhadap kemanusiaan dan negara-negara yang lemah sejak berkurun lamanya.
PPIM telah lama melancarkan boikot terpilih termasuklah Coca - Cola dan menyeru masyarakat pengguna Islam melakukan perkara yang sama. PPIM mengambil langkah drastik dengan membuat laporan di Balai Polis Setapak demi kepentingan hak kemanusiaan dan kepenggunaan.
Adalah lebih baik kita memberi keuntungan kepada syarikat yang mesra pengguna, bermoral dan beretika daripada syarikat yang tidak menghormati malah menindas nilai kemanusiaan, keagamaan malah menggunakan keuntungan yang diperolehi untuk terus membantu proses penindasan dan kezaliman. Sokonglah produk keluaran Islam.


Cara Mengetahui Kek Yang Mengandungi Arak

Assalamualaikum
Pengalaman bekerja di Hotel telah memberi pengalaman yang ingin saya kongsikan bersama pembaca semua. Saya pernah di lemparkan dengan kek yang saya buat kerana tidak mencampurkan wain atau rum. Rasa bersalahsentiasa menghantui kerana bersubahat untuk menghidangkan makanan yang
tidak halal kepada orang Islam yang lain. Dengan itu saya berhenti kerja, coz saya rasa ada tempat lain lagi,yang boleh saya dapat rezeki yang halal..
Disini saya perturunkan, bagaimana ingin mengetahui kek yang kita makan mengandungi bahan tersebut. Apabila kek yang ada wain, rasanya seakan-akan masam sedikit. Puas saya fikirkan macaman nak memperjelaskan lagi rasanya.ok la,pernah tak buat Sponge Cake (Sponge Cake Mix 100 gram, Air 100ml, Telur 100 ml dan Minyak 100 ml), kalau pernah cuba gantikan air dalam resepi, dengan air Pep.. atau Coke. Hasilnya kek kita akan terasa masam-masam sedikit seperti kek yang ada wain. Cubala buat, dan simpan "rasa" itu supaya kita akan lebih berhati-hati lagi dimasa akan datang, dan beritahu rakan2 atau saudara mara.


Untuk pengetahuan, adunan kek biasanya digaul dengan tangan. Oleh itu, berhati-hatilah membeli kek.


Sekian


Chef Farid

AYAM TESCO TAK HALAL

PETIKAN AKHBAR BERITA HARIAN 20 FEBRUARI 2008


berita_harian_penyembelihan_ayam.jpg




Produk paling laris tetapi tidak halal...


1.Shampoo dan facial DOVE
2.Pringles potato chips
3.Lychee NARCISSUS



KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.
JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut.








"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as whole mushrooms, asparagus spears, lychees, spiced pork cubes, stewed pork chops etc. The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include :

  • Canned Meat
  • Canned Seafood
  • Canned Fruits
  • Canned Vegetables
  • Seasonings

di atas adalah barang2 keluaran narcissus.



BARI-BARI ( BABI + BIRI )



RENNET [ KHINZIR ]




KERATAN-KERATAN AKHBAR YANG MELAPORKAN... YANG PASTI MELOYAKAN TEKAK ANDA












pic20195.jpg






"...adalah tidak mustahil, seorang ISLAM yang kini sudah berusia 40 tahun,...kalau dihitung
...mungkin dah termakan seekor babi secara syubhah...!!!"


"...SEDARILAH UMAT ISLAM DI MALAYSIA INI, SELAMA INI DAN SAMPAI SEKARANG INI...APA YANG TELAH MASUK KE MULUT KITA, ANAK-ANAK KITA...ADALAH MAKANAN & MINUMAN HAMPIR SEMUANYA ADALAH SYUBHAH..."

...masih lagi dok fikir ??? sampai bila nak fikir ???

"...marilah bersama-sama kami,..kita sama-sama berjamaah mencari, mempromosi & mengguna produk-produk yang 100% HALAL keluaran syarikat 100% Bumiputra Muslim.....demi masa depan anak bangsa kita...
MELAYU & ISLAM....INSYAALLAH"

...kalau bukan anda untuk bersama kami ??? siapa lagi ??? adakah Ah Chong atau Sammy ???....renungkanlah...


3 comments:

Affan Azami said...

rasenye Pringles dah dapat pengesahan HALAL.. baru jek agi.

mirwan said...

pening jgk plk lps baca....tak sangka plk...tq..tq

zodak.. said...

emm..xthla..
sijil halal pon kadang2 kita still blh ragu2..

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...